Een Fiat 500 en experimenteren met eten
Door: Sietse
Blijf op de hoogte en volg Anita & Sietse
26 December 2015 | Argentinië, Tilcara
Vanochtend na een lekker ontbijt vroeg vertrokken, uurtje of 8. We tanken voor 200 Pesos om te voorkomen dat de tank overloopt. Het eerste deel is weer prachtig, felrode/paarse rotspartijen. Richting Salta wordt het weer vlakker en zien we weer tientallen, zo geen honderden vlinders voor ons. Dat duurt zeker 100 km. Tilcare komt in zicht. Ik had al eerder aangegeven dat de golf in 2,3 en 4 laat staan de 5 die hij ook nog heeft, geen trekkracht heeft. Als we een berg oprijden zie ik in de spiegel een kleine fiat (Fix It Again Tony) opdoemen die me als snel passeert....
Het laatste stuk naar Tilcare is wederom prachtig, echt hoge bergen. Morgen gaan we met de golf naar 4200 meter, kijken hoe dat gaat. Ik hoop niet dat die witte Fiat weer gaat inhalen 1 vernedering is genoeg. Daarna moet er een zoutvlakte opdoemen, of die er nog ligt hoor je later.
De golf is in elk geval goed genoeg om door Tilcare te rijden, ze zien me op basis van de auto in elk geval niet snel voor een tourist aan. Het hotel is echt prachtig, midden tussen de Andes, hagelnieuw. Vanmiddag een terrasje gepakt, met een paar Empenada's, kijken of we vanavond nog trek in diner hebben, we blijven experimenteren!
Kreeg vandaag foto's van vrienden uit Friesland die de traditioneele kerstloop liepen. Bijna iedereen was er...Volgend jaar zijn we er in elk geval ook weer bij! Toch wel vreemd om kerst in een ander land te "vieren" bij 30 graden...en kerst en oud en nieuw te missen in Nederland!
We blijven genieten van dit land en zijn zachtjes aan het mijmeren wat we verder in Z-Amerika nog meer kunnen gaan bezoeken.